Hip-Hop

SPECJALNIE DLA ZIOMKA KTÓREGO POZNALI¦MY NA KONCERCIE WBIJAC NA JEGO STRONE SCIAGAC ALBUM MICHAJAH http://www.michajah.pl/

• Index
  •  » Recenzje
  •  » Sokó³ ft. Pono Teraz pieni±dz w cenie

#1 2008-12-09 15:49:41

igor-shade45

Administrator

Punktów :   

Sokó³ ft. Pono Teraz pieni±dz w cenie

Witam dzisiaj chcia³bym wam przedstawiæ projekt dwóch cz³onków grup hip-hopowych których chyba nie trzeba przedstawiaæ  mowa o Sokole i Pono z WWO i Zipery.
P³yta ta mia³a swoj± premiere 14.12.2007 roku. Po niespe³na roku osi±gne³a status z³otej.

Je¶li chodzi o piosenki na p³ycie pierwsza jest TPWC. Jest to swojego rodzaju intro wprowadzaj±ce do tematu p³yty, opowiada ona o za³o¿eniu TPWC przez Soko³a i Pona w 1996."Najstarszy i jednocze¶nie najnowszy projekt ZiP Sk³adu" tak nazwa³ to Sokó³ .Ogólnie intro ca³kiem ciekawe.Nastêpna jest piosenka pt "Nie martw siê mn±" . Naprawdê dobra piosenka , bardzo dobra zwrotka Pona."Nie lekcewa¿ nas" piosenka z przedstawicielami krajów S³owiañskich . Ale tylko z 12 poniewa¿ nie znale¼li rapera z Czarnogóry xD.Ca³kiem niez³a koncepcja, nuta dobrze wpadaj±ca w ucho . "Ka¿d± pora¿kê obracam w sukces" moim zdaniem jedna z najlepszych piosenek z tej p³yty . Piosenka o tym ¿eby nie zamartwiaæ siê niepowodzeniami tylko powiedzieæ "Chuj jutro bêdzie lepiej " i dalej ¿yæ .I przysz³a kolej na "Janek Po¿ycz " xD. Featuring z Mi¶kiem Koterskim . ¦mieszna piosenka o typie co problem ma-kasa , a oddaæ nie lubi .6 piosenka nosi tytu³ "Boj± Siê" , ¶rednia nuta szczerze mówi±c , ciekawy bit i dobra nawijka Soko³a . Nastêpna na li¶cie jest "Orientuj Siê " . Nuta o w³adzy pieni±dza , bardzo dobra tylko trochê krótka.I nikomu nie trzeba przedstawiaæ chyba tej piosenki , pierwszy singiel z p³yty czyli "Uderz w puchara" . Nuta szybko wpadaj±ca w ucho . Powsta³y dwa remixy stworzone przez Brahu i Tedego . Je¶li codzienno¶æ ciê zaczyna mêczyæ to Uderz w Puchara!! . "Lubisz Hardcore" to chyba jaka¶ piosenka wymierzona do znajomej Soko³a . Niby o niczym a tyle osób j± zna na pamiêæ i siê im podoba .Dla mnie ¶rednia nuta."Dwie Kochanki " czyli piosenka numer 10 . Bardzo fajny bit i piosenka mówi±ca o ... no có¿ sami pos³uchajcie I teraz przysz³a kolej na nute moim zdaniem najlepsz± z ca³ej p³yty . Mowa o "Bierzemy sprawy w swoje rêce" bit dobry , bardzo dobry tekst , piosenka szybko wpadaj±ca w ucho . Mowa o tym ¿eby nie poddawaæ siê problemom tylko stan±æ naprzeciw nich i usun±æ je .Jak sama nazwa wskazuje "Bierzemy sprawy w swoje rêce".Przysz³a pora na "Jedno s³owo"  nagrane wraz z Martin±. Piosenka chyba o jakim¶ ziomku do którego koledzy z TPWC maj± ¿al za co¶.Ogólnie dobra piosenka.I nuta o nazwie "Mog³oby byæ tak na zawsze" co tu du¿o mówiæ te¿ niez³a nuta warta przes³uchania.I teraz "maxi singiel" czyli "Bêdê bra³ Ciê" . Piosenka która odbiega od hip-hopu bardziej taka popowa. Wielu mówi ¿e Sokó³ siê sprzeda³ przez t± piosenkê , ale Wojtek nigdy siê nie chcia³ sprzedaæ i swojej prywatno¶ci ani nigdy tego nie zrobi.Piosenka po to aby ludziom przypomnieæ co kiedy¶ nazywali hip-hopem czyli legenda tj. Franka Kimono Mi osobi¶cie piosenka siê podoba i zajebi¶cie siê przy niej bawi, w dodatku je¶li siê tañczy z jak±¶ dziewczyn±

I ta piosenka zamyka trackliste p³yty. Moim zdaniem jedna z lepszych p³yt w dorobku Soko³a .Warta wydania tych trzech dych i przes³uchania.Wojtek teraz zamierza wydaæ równie¿ z Ponem p³yte pt" Ty Przecie¿ Wiesz Co" . Zapowiadana jest na pierwsz± po³owê grudnia.Czekam na ni± z niecierpliwo¶ci± i mam nadzieje ¿e bêdzie lepsza od poprzedniczki .

Pozdrawiam wszystkich :

igor-shade45

http://bi.gazeta.pl/im/0/4787/z4787310X.jpg

#2 2008-12-14 21:39:46

Tom3k

Nowy u¿ytkownik

SkÄ…d: Nowa Huta
Punktów :   

Re: Sokó³ ft. Pono Teraz pieni±dz w cenie

Po pierwsze.

Sorry ale recenzant z Ciebie jest ¿adny. Recenzja jest to t³umaczenie komu¶ kto nie s³ucha³ p³yty. Jak mog³e¶ napisaæ ¿e jakiej¶ tam piosenki nie trzeba przedstawiaæ?.

Po drugie.

Sokó³ siê sprzeda³ t± p³yt± strasznie i sam siê przyzna³ ¿e ma z tego biznes... Du¿o o HH nie wiesz. a Ze mn± mo¿na o hip hopie pogadaæ bo go s³ucham kilkana¶cie lat.

Po trzecie.

Nowe TPWC czyli "Ty Przecie¿ Wiesz Co" ju¿ jest od 5 grudnia w sklepach PROSTO.

Po czwarte.
Jak Mo¿esz mówiæ ¿e piosenki Soko³a s± kierowane do kogo¶ tam skoro nie wiesz jak jest?

Ogólnie raczej wszystko jest Ok ale wiesz wbije siê na forum jaki¶ ¿ó³todziób, poczyta to co napisa³e¶ i potem bêdzie gada³ na osiedlu ¿e siê zna na hip hopie.
Pozdrowienia z Nowej Huty (Kraków).

"To Jest Nowohucka Krew Ka¿dy Nabyty Tu Nawyk, Wyniesiony Nie Z Domu A Z Pod Bloku Z £awy, Tu S± Nasze Sprawy, Nabieramy ¯ycia Wprawy, ¯ycie Ju¿ Nie P³ynie Niewinnie Lecz Z Si³± Lawy"
"To Przecie¿ Tylko Rzecz Ludzka, To Krew Nowohucka"
www.dealpack.pl             www.myspace.com/nowohuckakrew

#3 2008-12-15 07:10:51

igor-shade45

Administrator

Punktów :   

Ziomek p³yta TPWC jest od 20 grudnia do kupienia to po pierwsze . Sokó³ sam przyzna³ ze w Lubisz hardkore i Jedno S³owo ¶piewa do kogo¶ kto mu zaszed³ za skórê . A po drugie jak ci nie pasuje ta recenzja to nie czytaj tylko zamie¶æ swoj± i bêdzie ok ja siê z krakowiaczkiem jakim¶ nie bêde k³óci³

#4 2008-12-15 08:32:10

icu888

Administrator

Punktów :   

Igor o co ci chodzi koles wyraza swoje zdanie i to wszystko ...

#5 2008-12-15 21:53:05

Tom3k

Nowy u¿ytkownik

Punktów :   

Igor, jak wesz³em na stronkê prosto.pl 6 grudnia to ta p³yta ju¿ by³a w sprzeda¿y. A Ty mówisz o premierze oficjalnie w sklepach. Nie napisa³em ¿e recenzja jest lipna tylko wymieni³em w niej kilka b³êdów technicznych. A z tego co ja wiem to forum jest po to aby dyskutowaæ na dany temat (wiêc mogê wyra¿aæ swoje zdanie) ale nie obra¿aæ innych bo ja ciebie nieobra¿am. Wiem ¿e siê mn± nie przejmujesz bo siedzisz gdzie¶ po drugiej stronie polski, a przez internet nikt siê nie boi komu¶ cisn±æ. Zarejestrowa³em siê po to aby pomóc w rozwijaniu siê tego forum, a nie po to ¿eby go niszczyæ wiêc nie miej do mnie ¿alu ¿e chcia³em twojego posta delikatnie poprawiæ.
Pozdrowienia Z Nowej Huty (Kraków).

"To Jest Nowohucka Krew Ka¿dy Nabyty Tu Nawyk, Wyniesiony Nie Z Domu A Z Pod Bloku Z £awy, Tu S± Nasze Sprawy, Nabieramy ¯ycia Wprawy, ¯ycie Ju¿ Nie P³ynie Niewinnie Lecz Z Si³± Lawy"

#6 2008-12-16 06:40:32

igor-shade45

Administrator

Punktów :   

Dlatego masz co¶ robiæ a nie krytykowaæ. Nie mo¿liwe bo ja codziennie wchodzi³em na stronê prosto.pl i nie by³a do kupienia. To nie jest temat do dyskusji masz wyrazic swoj± opinie na temat p³yty a nie na temat recenzji. Pozdrawiam

#7 2008-12-16 15:20:03

Tom3k

Nowy u¿ytkownik

Punktów :   

nie krytykuje tylko poprawiam b³êdy jakie mog± przeczytaæ ci co siê nie znaj±. a ty ju¿ odrazu z wontem.

#8 2008-12-16 15:29:21

igor-shade45

Administrator

Punktów :   

Nie o to chodzi ale jak cie urazi³em no to wielkie Sory .

I nie popieram troche nabijania postów w taki sposób dlatego stworze temat w Dyskusjach i ich p³ycie i tam pogadamy

#9 2008-12-16 19:36:16

icu888

Administrator

Punktów :   

O to chodzi tutaj macie wyrazac swoje opinie jeden powie ze to hujnia a drugi ze to zajebisty material zalezy jaki ma przekaz to sie liczy POZDRO DLA EKIPY

#10 2008-12-17 13:04:56

Tom3k

Nowy u¿ytkownik

Punktów :   

no to ja te¿ przepraszam:)

#11 2008-12-17 14:20:44

icu888

Administrator

Punktów :   

nom i kozak panowie

• Index
  •  » Recenzje
  •  » Sokó³ ft. Pono Teraz pieni±dz w cenie

Stopka forum